top of page

Hoe vind je de juiste trouwlocatie?

Bijgewerkt op: 26 okt. 2020


Nu jullie verloofd zijn, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met het regelen van de grote dag! Eén van de eerste dingen die je zult moeten regelen is de locatie. Om de datum vast te kunnen leggen moet je immers wel weten of er een (of dé) locatie beschikbaar is op die datum. Verder maakt de locatie natuurlijk ook veel uit voor de sfeer van jullie feest. Maar eerst even naar hoe je dan die locatie kiest. Waar moet je rekening mee houden?


Ligging

Het eerste wat handig is om te bedenken waar de locatie zich (ongeveer) moet bevinden. Houd dan rekening met jullie woonplaats of woonplaatsen, maar ook met de reisafstand van jullie gasten. Komt heel je familie uit Groningen en wonen jullie in omgeving Utrecht, dan mag het feest best wat noordelijker zijn, bijvoorbeeld.

Visualiseer

Bedenk en visualiseer hoe je graag wil dat jullie bruiloft er uit gaat zien. Misschien zijn jullie bij anderen geweest en hebben jullie een beeld van wat echt geslaagd was, of wat juist niet bij jullie past. Willen jullie binnen, buiten of beide? Zien jullie een tent op een weiland voor je, een gezellig café, een strandbruiloft, een bosachtige omgeving of gaan jullie liever voor een kasteel? Modern, klassiek, natuurlijk of industrieel?


Realitycheck

Oké, nu je het plaatje voor je ziet… Past dit ook binnen jullie budget? Willen jullie een chique bruiloft met vijfgangendiner in een kasteel met 100 man, dan zal het benodigde budget wat hoger zijn dan een tuinfeest bij je ouders met 30 personen. Wat past binnen jullie budget en waar kun je eventueel compromissen sluiten?

Ceremonie

Voor de praktische kant van de keuze is het slim om te bedenken: willen we de hele dag op deze locatie doorbrengen en zo ja, kan dat? Willen jullie ook de ceremonie op locatie hebben, dan is het verstandig om na te gaan of het om een officiële trouwlocatie gaat. Wil je ergens anders trouwen, bijvoorbeeld in je achtertuin? Dan kan dat in sommige gevallen wel. Je kunt de plek dan als eenmalige huwelijkslocatie laten benoemen, onder bepaalde voorwaarden. De regels per gemeente verschillen behoorlijk, dus check dat bij de betreffende gemeente, bij de afdeling Burgerzaken.

Gasten

Zoeken jullie een plek waar je de tijd met jullie daggasten door kunt brengen? Zoek dan iets dat past bij het aantal gasten. Wil je de hele dag op dezelfde locatie doorbrengen dan zal het aantal gasten gedurende de dag waarschijnlijk variëren. Veel locaties hebben verschillende ruimtes, zodat je ook kunt wisselen van zaal.

Oriënteren

Om eens lekker vrijblijvend rond te snuffelen kun je bijvoorbeeld de Open Trouwlocatie Route bezoeken. Verschillende trouwlocaties door het hele land openen dan hun deuren voor aanstaande bruidsparen. Dit wordt zo’n vijf keer per jaar georganiseerd.


Tot slot, twijfel niet te lang, want sommige locaties gaan erg hard met boekingen!


Kommentare


bottom of page